ZF Live

VIDEO ZF Live. Cum a devenit o profesoară de matematică antreprenoare şi câţi bani face dintr-o cofetărie raw vegană. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 7 aprilie, cu Narcisa Teodorescu

07.04.2014, 13:20 1976

O profesoară de matematică s-a decis în 2012 să îşi folosească abilităţile de a lucra cu cifrele pentru a pune în aplicare un business plan „optimizat”, deschizând în Bucureşti o cofetărie raw vegană în care a investit 30.000 de euro.

„Domeniul meu de cercetare în matematică îl reprezintă optimizarea, metode de optimizare liniare. Pe acest domeniu mi-am făcut şi teza de doctorat. Aceste metode de optimizarea m-au ajutat foarte mult în viaţa reală şi în business. Plecând de la planul de afaceri, am optimizat investiţia financiară, timpii de amenajare, pierderile”, a spus Narcisa Teodorescu, profesoară la catedra de matematică la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, prezentă luni, 7 aprilie, la emisiunea ZF Live.

„Ingredientele diferă faţă de o cofetărie tradiţională, unde se folosesc premixuri, nu se mai folosesc alimente de bază: lapte, ouă, unt. Sunt folosite prafuri care le înlocuiesc. Porţiile care pot fi consumate sunt mult mai mici în gramaj decât la o prăjitură normală. Senzaţia de saţietate se instalează mult mai repede, având multe fibre. Ingredientele fiind nepreparate termic, ele conţin multe fibre. Mai mult, dulciurile tradiţionale conţin potenţiatori de gust care stimulează consumul unei cantităţi tot mai mari”, a explicat proprietara cofetăriei Ostraw Vegan.

Cofetăria are 4 angajaţi şi a realizat anul trecut vânzări de 75.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO