ZF Live

VIDEO ZF Live. Cele mai puternice companii româneşti din Europa Centrală şi de Est. Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de joi, 17 octombrie, cu George Mucibabici, preşedinte Deloitte

17.10.2013, 14:04 347

Prezenţa a numai 35 de companii româneşti în top 500 al celor mai mari companii din Europa Centrală şi de Est publicat de Deloitte se explică prin puterea scăzută de cumpărare a populaţiei, prin industria prelucrătoare insuficient dezvoltată şi dependenţa României de investiţiile directe, a spus George Mucibabici, preşedintele Deloitte, prezent joi, 17 octombrie la emisiunea de business ZF Live, transmisă de luni până vineri de la ora 12:00 pe live.zf.ro.

„35 de companii în topul celor mai puternice companii din Europa Centrală şi de Est reflectă dimensiunea geografică şi economică a României şi încetineala cu care România a avansat în reforme economice micro şi macro faţă de alţi campioni din Europa Centrală şi de Est”, a spus Mucibabici.

Compania de audit şi consultanţă monitorizează un spectru larg de companii româneşti din diverse sectoare. Din punct de vedere macroeconomic, anul 2013 “se vede destul de bine”, apreciază preşedintele Deloitte. În acelaşi timp, se constată evoluţii inegale, companii care au trecut cu bine prin criză şi cresc în continuare dar şi firme care au încă trec printr-o perioadă dificilă după 2008.

„Media arată bine spre optimist, dar nu am ieşit din efectele recesiunii. Toată lumea e foarte precaută”, a spus George Mucibabici la ZF Live.

Pentru anul 2014, Mucibabici prognozează o creştere economică de 3%, „dacă toate lucrurile merg bine”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO