ZF Live

Ce spune Crenguţa Leaua, unul dintre avocaţii care au condus apărarea României la ICSID în procesul cu Gabriel Resources din dosarul Roşia Montana, la ZF Live: Au fost 9 ani intenşi, din care ultimii trei ani numai pentru deliberare

11.03.2024, 18:11 380

Ultima audiere din dosarul Roşia Montană a avut loc la finalul lui 2020, a spus la ZF Live, Crenguţa Leaua, avocat specializat în arbitraje internaţionale la Leaua Damcali Deaconu Păunescu (LDDP). Astfel, tribunalul de arbtitraj de la Washington a avut nevoie de trei ani pentru a decide dacă va avea câştig de cauză Gabriel Resources, compania care ar fi trebuit să exploateze aurul de la Roşia Montană, sau România. Decizia a fost făcută publică vineri, 8 martie.

„Ultima audiere a fost în 2020, septembrie-octombrie, iar cea anterioară, în care au fost audiaţi martori a fost în decembrie 2019”, a spus Crenguţa Leaua.

Ea a mai spus la ZF Live că, într-un caz de asemenea complexitate, care a durat practic nouă ani, este greu să fii optimist cu privire la rezultat: „Când e un dosar de asemenea complexitate, oricare dintre părţi, când îşi evaluează şansele, în mod onest, le evaluează ca mici. De ce? Pentru că această complexitate este atât de mare, în momentul în care discuţi de decenii de acte, de documente, de întâmplări, de situaţii pe care trebuie să le explici de o varietate foarte mare de probleme de drept, aspecte care ţin de autorităţi centrale şi aşa mai departe.

Vedeţi AICI interviul video integral cu Crenguţa Leaua

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO