ZF Live

Măsura TVA zero la produsele alimentare fără zahăr din UE ar trebui să se aplice şi în România. Interviu cu Bibiana Stanciulov, cea care produce magiunul de Topolveni. Urmăriţi aici înregistrarea emisiunii

Autor: Octavian Calei

17.05.2013, 12:36 265

Produsele alimentare care nu conţin zahăr nu sunt taxate în statele din UE iar în România ar trebui să se aplice acelaşi regim pentru a încuraja consumul de hrană sănătoasă, a spus Bibiana Stanciulov, proprietara firmei Topoloveni şi Topoloveanca, la emisiunea de business ZF Live, transmisă în fiecare zi de luni până vineri de la 10:00 la 11:00 dimineaţa pe live.zf.ro.

Proprietara fabricii care produce magiunul de Topoloveni, un produs tradiţional 100% natural, susţine introducerea măsurii de încurajare a consumului de astfel de produse de către Guvern prin eliminarea TVA-ului la alimentele care nu conţin zahăr.

“Produsele fără zahăr ar trebui să aibă TVA zero. În statele Europei, produsele care nu conţin zahăr au TVA zero. Se va câştiga la PIB pentru că cei care vor consuma astfel de produse nu mai merg la doctor şi nu mai afetează bugetul Ministerului Sănătăţii”, a spus Stanciulov.

Bibiana Stanciulov, antreprenoare care conduce un business de 1,5 mil. euro pe an, a mai spus că produsele tradiţionale româneşti are trebui promovate în hipermarketuri prin amenajarea unui colţ special.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO