ZF Live

Avem 56 de hectare de teren pentru proiecte rezidenţiale în jurul mallului Coresi din Braşov

Autor: Roxana Rosu

02.06.2015, 00:06 652
Investiţia în dezvoltarea centrului comercial Coresi Braşov deschis la finalul lunii martie ar putea fi amor­tizată în 9-10 ani, aceasta fiind rentabilitatea pe care o permite astăzi piaţa românească, a spus la ZF Live  Tatian Diaconu, director general al Immochan România. Proiectul Coresi Braşov reprezintă o investiţie de 60 mil. euro.
 
„Noi am luat 100 de hectare, iar dacă facem un calcul, am cumpă­rat 8% din suprafaţa utilă a Braşovului în 2012. Am plătit circa 20 de milioane de euro fostului proprietar, un fond de in­vestiţii. Am dezvoltat partea comer­cială şi va urma zona  rezi­denţială, am vrea din 2016“.
 
Grupul francez Immochan a cum­părat terenul celebrei platforme in­dustriale Tractorul, proiectul vizând, pe lângă dezvoltarea zonei comerciale, şi construirea unui cartier rezidenţial.
 
 
De la 3.000 la 2.000 de apartamente
 
În master planul iniţial, zona de locuinţe urma să aibă 3.000 de apartamente, dar după ce au devenit proprietari francezii au redus proiectul la 2.000 de apartamente, în blocuri Pplus4, pentru a creşte suprafaţa spaţiului verde şi a parcărilor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO