ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi. Milan Pruşan, NN IP: Provocarea anului 2022, inflaţia, pare că se extinde şi către 2023. Vedem anumite repoziţionări şi corecţii pe anumiţi emitenţi şi o consolidare a sectorului energetic

16.12.2022, 07:00 Autor: Eduard Ivanovici

Pe viitor, orizontul investiţional poate deveni din ce în ce mai lung, dat fiind că piaţa se aşteaptă ca revenirea economică să fie de lungă durată.

La final de 2022, când investitorii instituţionali îşi rearanjează portofoliile şi cei din mediul de retail îşi analizează performanţa anuală, piaţa îşi îndreaptă atenţia către următorul set de provocări, care – spre deosebire de cel imprevizibil de anul acesta – poate lua cu greu prin surprindere un participant bursier cu ştate vechi. În acest context, investitorii continuă să se repoziţioneze şi, în unele cazuri, să facă marcări de profit.

„Nu ştiu dacă vom întâlni efervescenţa lunii noiembrie la nivelul principalilor indici de la Bucureşti în decembrie. Pe de altă parte, este o lună decembrie de consolidare şi revenire, deci atipică. Raportarea privind inflaţia din ţara noastră, de 16,8%, ne-a readus cu picioarele pe pământ în raport cu provocarea anului 2022, care pare că se extinde şi către 2023. Din această perspectivă, vedem anumite repoziţionări şi corecţii pe unii emitenţi. Vedem totodată şi o consolidare a sectorului energetic“, spune Milan Pruşan, managing director al NN Investment Partners.

 


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent