ZF 24

ZF/ BT Health. Spitalul Regal, unitate deschisă în 2017 în Bucureşti de medicul ginecolog Ioan Stoian, va fi extins cu noi rezerve pentru pacienţi şi o sală de operaţii, în condiţiile în care afacerea se apropie de 5 milioane de euro în acest an

ZF/ BT Health. Spitalul Regal, unitate deschisă în 2017...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2023, 09:38 158

Royal Hospital, unitate deschisă în 2017 în Bucureşti de medicul ginecolog Ioan Stoian, va fi extins cu 25-50 de paturi şi o nouă sală de operaţii, în condiţiile în care business-ul se apropie de 5 milioane de euro în acest an.

”Vrem să extindem activitatea pe imagistică şi să extindem spitalul, cu încă 25-50 de paturi şi o sală nouă de operaţii. Ne concentrăm pe partea operatorie, având logistica pentru a susţine extinderea. Extindem clădirea cu 2 etaje”, a declarat Ioan Stoian în cadrul conferinţei „ZF/ BT Health. Sănătate în prim-plan“ organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania la Bucureşti.

Medicul Ioan Stoian a pornit în 1995 cu un cabinet privat de ginecologie, în urma experienţei acumulate într-o misiune umanitară în Africa, în cadrul Spitalului Militar de Campanie din Somalia. După 25 de ani de activitate medicală, o mare parte dintre ei ca şef de secţie de ginecologie în cadrul Spitalului Militar Bucureşti, Ioan Stoian înfiinţează Gynecoland, unul dintre puţinele Centre Medicale supraspecializate în Ginecologie, dar şi Centru Naţional de Diagnostic şi Tratament al Sânului, structură pe care s-a dezvoltat ulterior Spitalul Regal, deschis în 2017, după o investiţie iniţială de 5 mil. euro.

Spitalul a generat anul trecut o cifră de afaceri de 24,3 milioane lei, faţă de 22,8 milioane lei în 2021, şi un profit net de 3,9 milioane lei, de trei ori mai mare decât în anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

În ceea ce priveşte forţa de muncă, Ioan Stoian spune că a avut şansa de a avea mulţi medici rezidenţi de-a lungul anilor în cadrul Spitalului Militar şi mulţi dintre ei au decis ulterior să lucreze la Royal Hospital. ”Am adus şi oameni tineri, care s-au integrat foarte bine în echipă”.

Lipsa medicilor şi a asistentelor este un subiect sensibil în sectorul medical românesc, ca urmare a emigraţiei din ultimii ani, iar zona rurală este cea mai afectată de această situaţie. În cadrul conferinţei, medicii prezenţi au propus diferite soluţii, una dintre ele fiind creşterea responsabilităţilor medicilor de familie, dar şi a asistentelor medicale, care sunt implicate mai mult în actul medical în alte ţări europene.

”Pe vremuri, existau moaşele, care se ocupau şi de naşteri, dar şi de alte boli, în sat. Până la urmă, nu merită să duci un medic într-o localitate cu 500 de oameni, unde va sta mare parte din timp degeaba. Poţi face centre medicale care să acopere mai multe comune, cu mai multe specializări şi medici. Dar nu e aşa uşor. Sau, formezi o asistentă în fiecare sat şi ea poate trata anumite afecţiuni local”, spune Ioan Stoian.

O altă problemă a sistemului medical de stat este aglomerarea camerelor de gardă, unde sunt tratate nu doar urgenţe reale.

”Coplata ar fi o variantă de rezolvare pentru problemele sistemului medical, în care plăteşti asigurarea basic la stat şi într-o urgenţă eşti tratat în orice spital, dar ai şi o asigurare privată, prin care poţi alege unde te duci, stat sau privat”.

Royal Hospital include două Centre de Excelenţă, în Ginecologie şi în Senologie, Compartimente de Chirurgie Generală, Urologie, Chirurgie Bariatrică, Chirurgie Ortopedică, Chirurgie ORL şi Chirurgie Estetică.

Spitalul are 15 cabinete de consultaţii (ginecologie, senologie, mamografie, ORL, ortopedie, dermatologie, urologie, endocrinologie, stomatologie, chirurgie generală, cardiologie, pneumologie, chirurgie estetică, medicină de familie şi psihologie), un Bloc Operator cu 3 săli de operaţie şi 25 cu un total de 45 de paturi

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO