ZF 24

ZF/BT Health. Reţeaua de imagistică medicală Medima Health estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de 11 milioane euro, dublu faţă de nivelul de anul trecut, şi continuă investiţiile pentru extinderea la nivel naţional

ZF/BT Health. Reţeaua de imagistică medicală Medima...

Autor: Roxana Rosu

13.10.2023, 12:19 707

Reţeaua de imagistică medicală Medima Health estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de 11 milioane euro, dublu faţă de nivelul de anul trecut, şi continuă investiţiile pentru extinderea la nivel naţional.

Business-ul Medima a fost înfiinţat în 2017 şi include acum 14 clinici, planul fiind ca anul viitor să fie deschise încă şase. Mare parte din cifra de afaceri, circa 60%, provine din contracte derulate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar pe zona de oncologie clinicile lucrează exclusiv cu CNAS.

”Planul a fost să mergem în comunităţile locale care nu au centre de imagistică, de exemplu la Călăraşi. Este un spaţiu gol pe piaţă şi vrem să îl ocupăm. Avem peste 60 de medici radiologi acum”, a declarat Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health în cadrul conferinţei „ZF/ BT Health. Sănătate în prim-plan“ organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania la Bucureşti.

Compania a fost preluată în 2020 de fondul de investiţii Morphosis Capital, iar în 2022 a intrat în business şi fondul internaţional de private equity Integral Venture Partners. Din acţionariatul Medima fac parte şi medicul Gheorghe Iana şi Vlad Ardeleanu, fiecare cu 11,8%, potrivit ultimelor date.

Discutând despre piaţa locală de sănătate, Vlad Ardeleanu a atras atenţia că una dintre cele mai mari probleme este lipsa forţei de muncă suficiente în acest sector.

”Problema cea mai mare este să găsim medici şi personal auxiliar pe zona pe care activăm. Există şcoli de radiologie, de asistenţi. Dar este nevoie de permiterea unui influx de personal medical din străinătate, şi în zona de asistente şi în cea de medici”.

El dă ca exemplu o situaţie cu care s-au confruntat în cadrul clinicilor, când au dorit să angajeze un medic din străinătate, dar actele acestuia nu erau recunoscute şi pentru a putea lucra în România trebuia să facă alţi 5 ani de rezidenţiat.

Medima Health a finalizat anul trecut cu afaceri de 29 mil. lei (6 milioane de euro), faţă de 13,9 mil. lei anul anterior, potrivit mfinante.ro. Clinicile companiei se află în Bucureşti, Alba Iulia, Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Focşani, Sibiu şi Giurgiu. Peste 35.000 de pacienţi au trecut pragul clinicilor anul trecu

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO