ZF 24

ZF/ BT Health. Răzvan Popescu, Co-fondator DentalMed: România este ţara IT-ului, dar sistemul public de sănătate gâfâie din cauza platformei online a CNAS

ZF/ BT Health. Răzvan Popescu, Co-fondator DentalMed:...

Autor: Roxana Rosu

19.10.2023, 10:46 159

România este ţara IT-ului, dar sistemul public de sănătate gâfâie din cauza platformei online a CNAS, care azi funcţionează, mâine nu, în conditiile în care accesul permanent la date este esenţial în acest sector, este de părere Răzvan Popescu, Co-fondator DentalMed.

Clinica DentalMed este o afacere de familie, fondată în 2007 de fraţii Dragoş şi Răzvan Popescu, în urma unei investiţii iniţiale de 2,5 milioane de euro.

”Suntem în 2023, vorbim de tehnologie de vârf, suntem în ţara IT-ului şi vedem cum sistemul public gâfâie din cauza platformei online a cardului de sănătate. Medicii ajung să lucreze cu hârtii, sistemul ba merge, ba nu. Azi trebuie să avem acces non-stop la date, la sistem”, a declarat Răzvan Popescu în cadrul conferinţei ZF/ BT Health - Sănătatea în prim-plan.

Răzvan Popescu este absolvent al Facultăţii de Fizică din Universitatea Bucureşti şi Masterand şi Doctor în Biofizică Moleculară la Universitatea Pierre şi Marie Curie din Paris.

Discutând situaţia sistemului de sănătate public, Răzvan Popescu a subliniat că probleme din spitale ţin în mare parte de zona de organizare, care ar trebui reglată de management, nu de medici.

El dă ca exemplu o situaţie pe care a observat-o la Spitalul Fundeni, unde departamentul de chirurgie funcţionează excepţional, dar este deconectat de alte departamente din spital, deşi pacienţii au nevoie de opiniile integrate ale medicilor din diferite specializări. ”Comunicarea între departamente este foarte slabă”.

În plus, fondatorul DentalMed apreciază că o variantă de finanţare a sistemului este coplata, metodă aplicată de exemplu în Franţa, ţară în care el a studiat.

”Asigurarea pe care o aveam în Franţa acoperea o parte din costul tratamentului, 60%, 90%, depinde de situaţie, iar diferenţa o plăteam eu la medic”.

DentalMed are în prezent două clinici, cu 21 de cabinete şi estimează o cifră de afaceri de 7 milioane euro în acest an. Planurile de extindere vizează o nouă clinică, în zona de nord a Capitalei. Clinicile au circa 45.000-50.000 pacienti pe an, în clinica din Hotelul Marriott şi Primăverii, dintre care peste 10% vin din străinătate.

Firma a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 29,2 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, şi cu un profit net de 2 milioane de lei, similar cu cel din anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO