ZF 24

Zentiva va numi un administrator provizoriu în locul lui Gabriel Prada, implicat într-o anchetă media

Zentiva va numi un administrator provizoriu în locul lui...

Autor: Roxana Rosu

13.12.2016, 10:18 505

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Zentiva va numi un administrator provizoriu, în condiţiile în care mandatului lui Gabriel Prada va înceta pe 16 decembrie.

Gabriel Prada a fost revocat recent şi din funcţia de director medical al Institutului Ana Aslan, numele lui fiind implicat într-o anchetă jurnalistică legată de relaţia lui cu compania Sanofi-Zentiva.  

Administratorul provizoriu va fi ales la următoarea şedinţă a CA a Zentiva, urmând ca numirea unui administrator definitiv să fie făcută în cadrul urmatoarei Adunări Generale Ordinare a Acţionarilor pentru o durata egală cu perioada de timp rămasă până la expirarea mandatului vacant, potrivit unui anunţ publicat la BVB. 

Zentiva, fosta Sicomed, a raportat o cifră de afaceri de 296,4 milioane lei după primele nouă luni, în creştere cu 4,45%, după ce a înregistrat un profit operaţional de 64,6 milioane lei, o apreciere de 32,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.  Profitul net a fost de 52,54 milioane lei în această perioadă comparativ cu 38,6 milioane lei în anul precedent.
 
Reprezentanţii companiei motivează situaţia financiară ca urmare a creşterii vânzărilor, pe piaţa locală şi la export, precum şi reducerea taxei de claw back.
 
Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, acţionarul majoritar al Zentiva este compnia Venoma, cu o deţinere de 50,98%, urmat de compania Zentiva NV, înregistrată în Olanda, cu o participaţie de 23,92%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital locală.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO