ZF 24

Zeci de victime în urma unui atac cu tancuri la sediul unei agenţii ONU din Gaza

Zeci de victime în urma unui atac cu tancuri la sediul...

Autor: Mediafax

24.01.2024, 19:54 43

Zeci de persoane au murit sau au fost rănite în timpul unei lupte care a avut loc în apropierea sediului unei agenţii ONU din Gaza. În lupte au fost implicate tancuri, au transmis martorii, potrivit Sky News.

Nouă persoane au murit şi zeci au fost rănite în urma atacului cu tancuri asupra centrului agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni din Khan Younis, al doilea oraş ca mărime din Gaza. Clădirea adăposteşte aproximativ 800 de refugiaţi, iar aproximativ 75 de oameni au fost răniţi, susţin reprezentanţii agenţiei.

Thomas White, directorul afacerilor UNRWA, a declarat că „două ture de tancuri” au lovit centrul de instruire al agenţiei din Khan Younis miercuri după-amiază.

Atât echipele UNRWA, cât şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii încearcă să ajungă în centru, a transmis el pe X. Reprezentanţii ONU au stabilit o rută cu armata israeliană.

Lupte grele se dau miercuri în interiorul oraşului Khan Younis. Armata israeliană a declarat că forţele sale au încercuit oraşului marţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO