ZF 24

Wiener Boerse devine cel mai mare actionar la Bursa din Budapesta

12.06.2008, 17:13 19

Wiener Boerse va deveni cel mai mare actionar al Bursei din Budapesta, prin majorarea participatiei detinute la aceasta la 37,7%, in urma unui acord cu UniCredit Bank Ungaria pentru preluarea cotei de 25,2% detinuta de banca la operatorul bursier, transmite Reuters.

Wiener Boerse, operatorul bursei din Viena, detine deja o participatie de 12,5% la Budapest Stock Exchange, OeKB si Erste Bank, ambele din Austria, avand in portofoliu circa 12% din titluri.

Consiliul de supraveghere al UniCredit Bank Ungaria a decis, joi, sa vanda participatia la Budapest Stock Exchange catre Wiener Boerse, a anuntat Bank Austria, la care UniCredit detine aproape 100% din titluri.

"Decizia a fost luata in concordanta cu strategia grupului de a se concentra mai mult pe dezvoltarea operatiunilor de baza", a precizat Bank Austria, adaugand ca fondurile obtinute din vanzare vor fi folosite la dezvoltarea subsidiarei ungare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO