ZF 24

Warren Buffett: Panica financiara a luat sfarsit. "Nu rasfatati companiile care au nevoie de ajutor financiar"

Warren Buffett: Panica financiara a luat sfarsit. "Nu rasfatati companiile care au nevoie de ajutor financiar"
13.11.2009, 10:58 27

Miliardarul american Warren Buffett, unul dintre castigatoriicrizei, a declarat joi ca panica financiara care a cuprins intreagalume a luat sfarsit, chiar daca economia SUA continua sa sebalbaie, informeaza Reuters.

"Panica financiara este in spatele nostru", a spus al doileamare bogat al lumii, in cadrul unui eveniment gazduit de CNBC lafacultatea de business a Columbia University.

Buffett, in varsta de 79 de ani, a mentionat insa ca in acestmoment sunt oportunitati mult mai mari de investitii in SUA decatin afara, notand ca economia SUA este cu mult mai mare decatoricare alta.

Chiar in urma cu cateva saptamani, miliardarul american si-aexprimat increderea in puterea de revenire a economiei americanefacand cel mai mare pariu din viata sa, prin achizitia operatoruluide cai ferate Burlington Norhern Santa Fe pentru care a plati 27miliarde dolari.

Luna trecuta, datele preliminare guvernamentale au indicatpentru economia americana primul trimestru de crestere duparecesiunea in care aceasta a cazut incepand din al treileatrimestru din 2008.

Cu toate acestea, rata somajului in SUA a ajuns la 10,2%,aceasta fiind prina cifra cu doua numere inregistrata de somajuldin SUA din ultimii 26 de ani.

"Vor veni mai multi oameni in tara asta, peste 10, 20, 30 deani. Vor muta tot mai multa marfa, iar calea ferata este cel maiecologic si ieftin mijloc de transport", a afirmat Buffett joi,notand ca transportul feroviar utilizeaza o treime dincombustibilul necesar camioanelor si polueaza mai putin, iar untren poate acoperi capacitatea a 280 de camioane.

Bill Gates, membru in Consiliul de Administratie al BerkshireHathaway, a aratat ca economia ar putea beneficia pe termen lung side evolutia altor sectoare, inclusiv tehnologia informatiei,energia si medicina.

Buffett a avertizat totodata guvernul Statelor Unite sa nu"rasfete" companiile care au nevoie de pachete de salvare pentru asupravietui sau a-si conserva capitalul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO