ZF 24

Warren Buffett nu este scutit de criza: cel mai slab an din ultimul deceniu pe bursa

Warren Buffett nu este scutit de criza: cel mai slab an din ultimul deceniu pe bursa
04.01.2010, 10:16 17

Miliardarul american Warren Buffett a avut cel mai slab an dinultimul deceniu pe bursa americana, chiar daca a avut cea mai mareinvestitie din viata sa, cand a decis sa achizitioneze companiaferoviara Burlington Northern Santa Fe pentru 26 miliarde dedolari, informeaza Bloomberg.

Berkshire Hathaway, compania al carei presedinte a fost timp depatru decenii a avansat in 2009 cu doar 2,7% la bursa din New York,spre deosebire de avansul de 23% inregistrat de indicele blue-chipS&P 500.

Aceasta este cea mai slaba performanta a companiei din 1999incoace, cand a inregistrat o scadere de 20%. Berkshire a reusit sadepaseasca performantele indicelui S&P 500 in 15 din ultimii 22de ani.

Valoarea fondului de investitii a crescut de 30 de ori in 20 deani, datorita achizitiilor, investitiilor si a deciziilor deafaceri luate de Buffett. Cu toate acestea, Buffett intampina totmai des dificultatii in ceea ce priveşte continuarea siimbunatatirea performantelor odata cu extinderea si expansiuneagrupului sau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO