ZF 24

VREMEA până pe 1 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în următoarele două săptămâni în fiecare regiune a ţării

VREMEA până pe 1 iunie. Ce temperaturi vor fi şi cât...

Autor: Luciana Georgescu

19.05.2014, 00:00 18

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19 mai - 1 iunie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte, scrie Mediafax.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 MUNTENIA

În decursul celor două săptămâni de prognoză, regimul termic diurn nu va avea variaţii importante, mediile temperaturilor maxime urmând a se situa, în general, între 26 şi 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 25 şi 27 mai şi cele mai scăzute în prima şi ultima zi de prognoză. Temperaturile minime vor marca o creştere, de la 9 grade în prima dimineaţă, spre 13...14 grade în intervalul 25 mai – 1 iunie.

În prima săptămână doar izolat şi trecător, mai ales în orele amiezelor, va ploua slab, iar după data de 27 mai creşte probabilitatea pentru averse la nivel local.

Citiţi prognoza meteo în intervalul 19 mai - 1 iunie pentru celelalte regiuni ale ţării pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO