ZF 24

Vreau sa-mi inchid firma cu cifra de afaceri zero, dar nu pot. Cum comentati?

27.04.2009, 11:30 977

Inchiderea firmei nu este asa usoara precum pare si, tinand cont de numarul mare de firme care vor sa isi incheie activitatea, amanarea raspunsului din partea autoritatilor, inchiderea firmelor va duce inevitabil la costuri, in ciuda promisiunilor facute de ministrul de Finante, Gheorghe Pogea.

Cititi in continuare mesajul pe care un cititor al Ziarului Financiar doreste sa il transmita oficialilor guvernamentali:

Buna ziua,

Am aflat ca azi Guvernul discuta cu sindicate si patronate despre normele la impozitul forfetar.

Doresc sa trimit un mesaj pentru eventuala conferinta de presa ce va avea loc .

Sunteti singura porta voce care ma poate face auzit.

Intrebarea este simpla: daca ramane sa impozitam forfetar orice firma cu sau fara venituri, de ce nu se da o ordonanta prin care cei care doresc sa se suspende sau sa inchida definitiv activitatea sa o faca in decurs de o luna in regim de urgenta si gratuit de catre Registrul Comertului, fara alte costuri.

Am fost la Registrul Comertului din Iasi la 9-04-2009 si am cerut inchiderea acctivitatii la doua firme. Din pacate nu pot face inchiderea asa usor. Am fost reprogramat la 5 -05-2009 pentru ca sunt foarte multe firme inscrise iar taxa pe firma e aprox. 400 RON. Iata ca depasesc 1-05-2009, data limita de incadrare fara impozit forfetar fara vointa mea.

Paradoxul e ca bani de forfetar nu am si nici pentru inchiderea firmelor care zac cu cifra de afaceri ZERO.

Va multumesc pentru ajutor si sper sa ajunga intrebarea la cine trebuie.

Cu stima,
Florin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO