ZF 24

Vosganian: Transferul celor 41 de companii de la MEC la AVAS intarzie

21.02.2007, 12:46 14

Finalizarea transferului companiilor din portofoliul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este intarziata, ceea ce pune firmele intr-o situatie neclara si ambigua, a declarat, astazi, ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

"Suntem intr-o situatie destul de ambigua cu mai multe companii care au plecat de la MEC, dar care nu au ajuns la AVAS, a spus Vosganian, fara sa nominalizeze nicio firma", a spus Vosganian la un seminar organizat de ziarul Gandul.

El considera ca aceasta situatie de ambiguitate poate fi rezolvata cu ajutorul Parlamentului.

"Le-am spus companiilor care trec la AVAS sa se considere in continuare sub coordonarea MEC, pentru ca noi nu putem face o strategie energetica cu firme la care noi nu putem da ordine", a adaugat Vosganian.

Portofoliul AVAS a fost extins, la 1 ianuarie 2007, cu 41 de companii, preluate de la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), care se afla in subordinea Ministerului Economiei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO