ZF 24

Voronin anunta alegeri anticipate in Republica Moldova

Vorornin anunta alegeri anticipate in Republica Moldova
03.06.2009, 13:41 16

Vladimir Voronin, presedintele Parlamentului moldovean si actual sef al statului, a anuntat ca va dizolva legislativul si va organiza alegeri anticipate, nu au reusit pentru a doua oara, sa alegea un nou presedinte al tarii.

In sedinta de azi a Legislativului, Zinaida Greceanii, candidatul comunistilor la sefia tarii, a obtinut numai 60 de voturi in Parlament (de fapt, numai pe cele ale comunistilor). Opozitia a refuzat sa participe la vot.

Acesta a fost a doua incercare esuata a legislativului moldovean de a alege seful statului, dupa cea din 20 mai.Potrivit Constitutiei tarii, daca Legislativul nu reuseste sa alegea de doua ori consecutiv seful statului, Parlamentul se dizolva si se organizeaza alegeri anticipate.

Pentru a fi ales presedinte, un candidat are nevoie de 61 de voturi din numarul totat de 101. Republica Moldova este o republica parlamentara iar presedintele este ales pe Parlament.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO