ZF 24

Voicu solicita AVAS sa opreasca licitatia de la Avioane Craiova daca se constata interese imobiliare

08.07.2007, 16:00 11

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, a declarat ca a solicitat Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului sa "intrerupa" procesul de licitatie la Avioane Craiova daca se constata interese imobiliare in cazul singurului ofertant.
Un consortiu romanesc de firme, format din SC Aerofina SA Bucuresti, SC A5 Invest SRL Caransebes, SC A2 Impex SRL Ploiesti si SC UZUC SA Ploiesti, este singurul ofertant care s-a inscris in cursa pentru privatizarea Avioane Craiova.
Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, apreciaza ca in spatele ofertei de privatizare depusa de consortiul romanesc ar putea fi alte interese.
"Fabrica de Avioane de la Craiova nu trebuie vanduta unui speculator imobiliar. Am cerut AVAS ca procesul de licitatie sa se intrerupa daca este cazul, pana la identificarea unui investitor in domeniul aeronautic, un investitor de specialitate", a afirmat Voicu.
Presedintele Sindicatului Liber Avioane SA Craiova, Victor Peta, afirma ca cererea ministrului Mihai Voicu este binevenita.
El a adaugat ca solicitarea ministrului face obiectul unei cereri mai vechi a sindicatului de la Avioane Craiova, depusa la AVAS. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO