ZF 24

Vodafone raportează o creştere a vânzărilor peste estimările analiştilor şi numeşte un nou director financiar pentru a-şi consolida activitatea din Germania

Vodafone raportează o creştere a vânzărilor peste...

Autor: Andrei Şerbănescu

24.07.2023, 15:35 108

Vodafone Group Plc a raportat pentru primul trimestru o creştere a veniturilor din servicii care a depăşit aşteptările analiştilor şi a numit un nou director financiar pentru a-şi consolida activitatea din Germania, aflată în dificultate, scrie Bloomberg.

Veniturile din servicii au crescut cu 3,7% în primul trimestru faţă de anul precedent, a anunţat luni compania într-un comunicat oficial, depăşind estimarea medie de 2,9% a analiştilor dintr-un sondaj Bloomberg. Afacerea a fost susţinută de forţa diviziei sale pentru întreprinderi, căreia Margherita Della Valle, proaspăt numită director general, i-a acordat prioritate, precum şi de creşterea operaţiunilor sale din Africa. 

Cu toate acestea, piaţa germană a companiei, cea mai mare operaţiune a acesteia, se anunţă a fi una dintre cele mai mari provocări pentru Della Valle, care încearcă să redreseze creşterea stagnantă a Vodafone. Reprezentând aproape o treime din vânzări, Germania a raportat venituri trimestriale din servicii care au scăzut cu 1,3% faţă de anul trecut. Aceasta a fost a cincea scădere trimestrială consecutivă a unităţii. 

Afacerea din Germania a suferit din cauza unor paşi greşiţi din punct de vedere strategic, inclusiv introducerea defectuoasă a unui nou sistem IT pentru a se conforma reglementărilor locale, pe care fostul director general Nick Read l-a apreciat ca fiind „greoi", implementare care a dus la o pierdere de clienţi semnificativă. 

Vodafone l-a numit pe Luka Mucic, un director executiv cu vechime la compania germană de software pentru întreprinderi SAP SE, pentru a deveni directorul său financiar începând cu luna septembrie, potrivit unei declaraţii separate de luni. Preşedintele Vodafone, Jean-François van Boxmeer, a menţionat experienţa lui Mucic pe piaţa germană de afaceri ca fiind un punct forte.

Acţiunile au crescut cu 3,1%, la 75,77 pence, în tranzacţiile de la Londra, la ora 8:06.

Vânzările Vodafone pe alte pieţe europene cheie, inclusiv în Italia şi Spania, s-au redus mai lent decât în trimestrele anterioare. Vânzările din Marea Britanie au crescut în urma majorării preţurilor.

Vodafone Business a înregistrat o creştere a veniturilor la 4,5%, de la 2,9% în trimestrul al patrulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO