ZF 24

Vladescu: Incepand din aceasta luna, veniturile bugetare vor atinge pragul propus

15.03.2010, 12:57 15

Veniturile bugetare vor atinge pragul propus incepand din lunamartie, chiar daca cele inregistrate in primele doua luni s-aupastrat usor sub nivelul programat, a declarat, luni, ministrulFinantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Pe primele doua luni suntem foarte aproape de program. Incepanddin martie, mai ales cu masurile din zona evaziunii fiscale, vomreveni cu veniturile la nivelul programat", a spus, intr-oconferinta, Vladescu, citat de Mediafax.

Veniturile bugetare totale au inceput anul in scadere, coborandin ianuarie cu 6,8% fata de ianuarie 2009, in principal pe fondulcaderii consumului, cea mai puternica corectie inregistrandu-se lanivelul incasarilor din TVA.

Luna ianuarie a adus o crestere a incasarilor din impozitul peprofit cu 16,3%, fata de ianuarie 2009, dupa ce pe parcursul anuluitrecut sumele colectate din taxarea castigurilor au fost permanentpe minus.

La 31 ianuarie, bugetul general consolidat inregistra unexcedent extrem de redus, de 0,003% din PIB, sau 15,3 milioane lei,la venituri de 14,034 miliarde de lei si cheltuieli de 14,019miliarde de lei. Veniturile obtinute in prima luna a anuluireprezinta 2,6% din Produsul Intern Brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO