ZF 24

Vinexport Focsani acuza Vinexport Trade-Mark ca utilizeaza fara drept marcile proprii

12.02.2008, 17:38 316

Producatorul de vin Vinexport a acuzat in instanta firma Vinexport Trade-Mark Focsani, cu acelasi domeniu de activitate, de utilizarea neautorizata a marcilor sale, transmite Mediafax.

"Vinexport este titulara exclusiva a marcii sale, este unica persoana indreptatita sa foloseasca sau sa autorizeze folosirea acesteia de catre terti. Titulara marcii Vinexport a facut inregistrarea la Oficiul European pentru Armonizarea Pietei Interne la 19 decembrie 2005 si a inregistrat-o definitiv la 26 ianuarie 2007", a declarat avocatul firmei, Codrut Balas.

In acest sens, Vinexport a solicitat firmei concurente sa inceteze utilizarea neautorizata a marcilor sale si a semnului sau grafic pe etichete si a depus o plangere in instanta.

Conform plangerii, avocatul Vinexport a aratat ca folosirea fara drept a marcii pentru comercializarea soiurilor de vin feteasca neagra, sauvignon blanc si pinot gris din podgoria Panciu reprezinta contrafaceri.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO