ZF 24

"Viitor doctor in Romania, caut job de spalator vase in Germania"

"Viitor doctor in Romania, caut job de spalator vase in Germania"
07.01.2010, 14:57 43

Deja e trend; multi medicinisti fac facultatea in tara, pentruca dupa absolvire sa se faca doctori in Germania, scrie Gandul.

Acolo, leafa unui rezident incepe de la 2.500 de euro, plusgarzile, iar un doctor castiga pe putin 4.500 de euro. La noi, unrezident poate lua 800 de lei, plus garzi.

Mihaela, studenta la Medicina Generala in Bucuresti, a hotaratintr-o secunda ca vrea sa se faca doctor in Germania. Auzise ea ca,de cativa ani buni, nemtii cauta innebuniti sa angajeze doctori. Nuconteaza din ce tara vin, numai sa vorbeasca germana. Anul trecut,fata a vazut un anunt al Eures cum ca face selectie printrestudenti sa-i trimita la lucru in Germania, doua luni, in vacantade vara.

Oferta era vasta, dar nu prea se pupa cu ce ar vrea un studentla medicina. S-au scos 100 de joburi in agricultura, curatenie haleindustriale, gastronomie, hotelier si altele. Mihaela a inchisochii, gata sa accepte orice i-ar pica, numai sa invete mai binegermana pentru cand va fi doctor acolo. Si i-a picat sa lucrezeintr-un restaurant cu pizzerie si gelaterie in Jever, un oraselturistic cu 12.000 de oameni. Facea de toate: spala, pregateainghetata si servea. Despre studentii la medicina ajunsi spalatorii devase pentru a deveni doctori in Germania cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO