ZF 24

Video ZF Live. Unu din şase cazuri de depresie este cauzat de stresul acumulat la locul de muncă

Autor: Corina Mirea, Octavian Calei

10.02.2014, 00:06 327
Rutina jobului, lipsa libertăţii de decizie la locul de muncă şi stilul prea agresiv al şefilor sunt principalele motive care generează depresie în rândul românilor, unu din şase cazuri de depresie raportate fiind cauzate de stresul acumulat la job, a spus Andreea Enache, fondatoarea clinicii specializate în tratarea depresiei Bellanima. 
 
„Costul mediu calculat pentru impactul bolilor neurospihiatrice pentru România este de 525 de euro anual/capita. Costurile medicale care ţin de spitalizare, de tratamentul medicamentos, de serviciile de specialitate de psihiatrie, de psihoterapie sau psihologie clinică reprezintă doar 25% din total. Iar 65% din costuri sunt cauzate de pierderea productivităţii la locul de muncă, de şomajul de lungă durată sau de concedii medicale. Unu din şase cazuri de depresie este cauzat de stresul de la locul de muncă“, a spus Andreea Enache, prezentă la finalul săptămânii trecute la emisiunea online de business ZF Live. Ea a mai precizat că printre cele mai întâlnite motive care duc la stări depresive se numără şi şomajul de lungă durată sau salariul prea mic în comparaţie cu cheltuielile zilnice. Mai mult, în România stările depresive prin care trec angajaţii sunt cauzate în mare măsură şi de hărţuirea psihologică de la job, care se traduce într-un stil de management agresiv, directiv şi autoritar. Iar cu toate că multe organizaţii se preocupă de starea de sănătate fizică a angajaţilor (acordând pachete de beneficii pentru servicii medicale private), acestea nu acordă suficientă atenţie sănătăţii psihologice a personalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO