ZF 24

VIDEO ZF Live. ”Dacă îţi iei un Touareg nu te poţi plânge că RCA e 2500 lei”. Cât de scumpe sunt de fapt asigurările RCA pentru tineri în România

17.01.2015, 12:00 2297

Tinerii ar trebui să se gândească înainte de a cumpăra o maşină nu doar la costurile maşinii ci şi la costurile adiţionale: întreţinerea, asigurarea, etc. Printre maşinile tinerilor văd foarte puţine Dacii Logan şi foarte multe Audi, Ford, BMW, Touareg, a declarat Alexandru Pintilie, fondator rcaieftin.ro la emisiunea ZF Live de marţi, 13 ianuarie.

Un tânăr născut în 1987 plăteşte 519 de lei pe şase luni la un BMW. O persoană care a luat permisul de un an de zile mi se pare normal să plătească mai mult pentru că e un risc mai mare pentru asigurător.

Să avem mai mult bun simţ faţă de celălalt participant la trafic. Dacă am face asta am avea mai puţine accidente. Asta se face fie prin educaţie fie prin constrângere. Dacă toţi oamenii ar putea să plătească o daună, nu ar mai fi obligatoriu RCA.

 Nu avem neapărat un caz, dacă vorbim de un tânăr care îşi ia o maşină ieftină, automat se poate plânge că RCA e scump. Dacă îţi iei un Touareg nu te poţi plânge că RCA e 2500 lei.

Tarifele vor creşte anul acesta, dar nu atât cât să ne speriem, iar scopul e să obţinem bonus şi nu malus în trafic.

Urmăriţi înregistrarea integrală a emisiunii ZF Live de marţi, 13 ianuarie, o discuţie cu Alexandru Pintilie, fondatorul rcaieftin.ro şi Paul Dumitru, Managing Partner al Crux Insurance Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO