ZF 24

Videanu retrage secretarii de stat PD, dupa ce Tariceanu depune juramantul

04.04.2007, 14:14 17

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat, astazi, ca ii va inmana personal premierului Tariceanu demisiile secretarilor de stat democrati, dupa ce noul Guvern va depune juramantul in fata presedintelui Romaniei.

"Personal ma voi duce la Guvern si ii voi inmana premierului demisiile tuturor secretarilor de stat democrati si demnitarilor din PD ale caror functii sunt asimilate secretarilor de stat", a aratat Videanu.

Liderul democrat a mai spus ca va depune aceste demisii dupa ce noul Guvern va depune juramantul la Palatul Cotroceni, in fata presedintelui Romaniei.

Liderul PD, Emil Boc, a declarat, luni, ca la partid au fost adunate demisiile in alb ale tuturor secretarilor de stat democrati si ca mandatul membrilor actualului Guvern inceteaza odata cu investirea de catre Parlament a noului Cabinet.

"In momentul cand se investeste noul Cabinet, inceteaza mandatul membrilor Guvernului si al tuturor persoanelor numite de catre primul-ministru", a explicat liderul democrat.

El a mai spus ca PD nu a cerut si demisiile functionarilor publici care au fost numiti prin concurs.

Toti cei 19 secretari de stat numiti de PD si demnitarii democrati care au functii asimilate acestora in structurile guvernamentale si-au depus, saptamana trecuta, demisia in alb la sediul central al partidului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO