ZF 24

Vestile bune din SUA urca exportatorii asiatici la bursa

13.06.2008, 10:15 11

Bursele asiatice au inregistrat avansuri, conduce fiind de producatorii auto si de electronice, dupa ce Departamentul Comertului din SUA a anuntat pentru luna mai o crestere peste asteptari a cheltuielilor de consum, marind astfel increderea ca acestea vor reusi sa sustina economia americana, informeaza Bloomberg.

Honda Motor si Toyota Motor, ale caror vanzari principale au loc pe piata americana, au avansat la bursa din Tokio. De asemenea, al doilea mare producator de electronice din lume, Sony, s-a bucrat de atentia investitorilor.

Indicele MSCI pentru zona Asia Pacific a castigat 0,7% la bursa din Tokio, stergand din pierderile de 0,2% inregistrate mai devreme. In aceasta saptamana, indicele a pierdut 6,1%, cel mai mare declin din august 2007 pana in prezent.

Indicele japonez Nikkei 225 a adaugat 0,6%, la 13.972,43 puncte. Indicele chinez CSI 300 a continuat scaderile provocate interventia a bancii centrale, care a indicat ca este nevoie ca institutiile bancare sa isi mareasca rezervele de lichiditate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO