ZF 24

Vesti proaste privind consumul din SUA: vanzarile de retail, in declin

13.08.2009, 16:22 23

Vanzarile retailerilor americani au cazut in iulie, programul de reinnoire a parcului auto "Cash for clunkers" ("Bani pentru rable") nereusind sa contracareze reducerea cheltuielilor pe alte segmente, informeaza Bloomberg.

Declinul vanzarilor de 0,1% din iulie, prima cadere din ultimele trei luni, vine dupa un avans de 0,8% in iunie. Vanzarile din retail, excluzand autovehiculele, au scazut cu 0,6%.

"Consumatorii au continuat sa fie cumpatati, ingrijorati fiind de cresterea somajului si caderea pretului caselor, pe fondul unei piete a creditarii destul de scazute", a declarat Steven Wood, presedinte al Insight Economics LLC. Conform acestuia, activitatea economica nu isi va putea reveni fara o revenire in prealabil a consumului.

Departamentul Muncii din SUA a anuntat astazi ca 558.000 de americani au cerut ajutoare de somaj saptamana trecuta, in crestere fata de un numar de 554.000 de cereri depuse in saptamana anterioara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO