ZF 24

Veşti bune pentru consumatorii britanici: Inflaţia la produsele alimentare din Regatul Unit scade la o singură cifră pentru prima dată în ultimele 16 luni

Veşti bune pentru consumatorii britanici: Inflaţia la...

Autor: Andrei Şerbănescu

07.11.2023, 12:33 75

Inflaţia la produsele alimentare din Marea Britanie a scăzut la o singură cifră pentru prima dată din iulie 2022, potrivit companiei de cercetare Kantar, raportează Financial Times.

Ritmul anual de creştere a preţurilor în supermarketuri s-a redus la 9,7% în ultima luna octombrie, în scădere de la 11% în luna precedentă şi mult sub nivelul maxim de 17,5% înregistrat în martie.

Fraser McKevitt, şeful departamentului de retail şi cunoaştere a consumatorilor de la Kantar, a declarat: „Inflaţia preţurilor la produsele alimentare a scăzut în sfârşit la o singură cifră după 16 luni de creştere care a depăşit nivelul de 10%, marcând o mare piatră de hotar pentru publicul britanic şi pentru retaileri".

Cu toate acestea, potrivit lui McKevitt, consumatorii încă „simt asprimea inflaţiei", deoarece există scăderi de preţ de la an la an doar în rândul unui număr limitat de produse alimentare, cum ar fi untul, pastele şi laptele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO