ZF 24

Veniturile bugetului general consolidat au atins 15% din PIB, la 6 luni

27.07.2007, 16:49 18

Bugetul general consolidat a inregistrat, in primul semestru, venituri de 58,5 miliarde lei, reprezentand 15% din PIB, in timp ce cheltuielile totale s-au ridicat la 59,3 miliarde lei, respectiv 15,2% din PIB, rezultand un deficit de 0,19% din PIB.

Bugetul de stat a consemnat in prima jumatate a anului un deficit de 4,3 miliarde lei (1,3 miliarde de euro), aproximativ 1,1% din PIB, fiind principalul capitol bugetar care influenteaza negativ soldul consolidat, potrivit datelor publicate de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF).


Veniturile totale la bugetul de stat au insumat 22 de miliarde lei, din care 12 miliarde lei reprezinta impozite si taxe indirecte, iar 6,7 miliarde lei sunt impozite profit, venit, salarii si castiguri din capital.

La capitolul cheltuieli de la bugetul de stat, cele mai mari sume au fost alocate pentru asigurari si asistenta sociala - 6,9 miliarde lei, ordine publica si siguranta nationala - 4,4 miliarde lei, transporturi - 2 miliarde lei si aparare - 1,9 miliarde lei.


La prima rectificare bugetara din acest an, in luna iunie, Guvernul a mentinut plafonul de deficit bugetar la 2,8% din PIB, nivel prevazut pentru intregul an. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO