ZF 24

Vanzarile grupului farmaceutic Roche au crescut cu 16% in T1

18.04.2007, 10:34 9

Vanzarile grupului farmaceutic elvetian Roche Holding au crescut cu 16% in primul trimestru, la 11,4 miliarde de franci elvetieni (9,41 miliarde de dolari), avans determinat de rezultatele favorabile inregistrate de medicamentele pentru tratarea cancerului si a gripei, transmite Reuters.

La nivelul principalei divizii, de produse farmaceutice, vanzarile au crescut cu 18%, ritm de trei ori mai accelerat decat cel inregistrat pe piata mondiala, la 9,14 miliarde de franci elvetieni, evolutie favorizata de identificarea unor noi utilizari pentru medicamentele destinate tratarii afectiunilor canceroase si de cresterea cererii pentru produsul antigripal Tamiflu.

Compania nu a furnizat informatii in legatura cu profitul obtinut in primul trimestru.

Compania este prezenta in Romania de peste zece ani, prin reprezentanta Roche Romania, si activeaza in arii terapeutice precum oncologia, tratamentul anemiei, obezitatii si transplant.

Roche este a doua companie de pe piata farmaceutica romaneasca, detinand 7,1% din totalul vanzarilor de medicamente inregistrate in anul 2006. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO