ZF 24

Vanzarile General Motors au stagnat in T2, in urma unui declin de 7% in SUA

19.07.2007, 19:33 14

Vanzarile General Motors (GM) aproape au stagnat in trimestrul al doilea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, intrucat cresterile consemnate in strainatate nu au compensat integral declinul de 7% inregistrat in Statele Unite, transmite Reuters.
Grupul a comercializat 2,4 milioane de vehicule la nivel mondial, cu aproape 10.000 de unitati mai mult fata de perioada similara a anului trecut.
Vanzarile din afara Statelor Unite, de 1,39 de milioane de unitati, au reprezentat 58% din total.
Numarul de vehicule comercializate in regiunea nord-americana a scazut cu 7%, din cauza pretului ridicat al benzinei si conditiilor nefavorabile de pe piata imobiliara, care influenteaza negativ consumul, dar si a politicii companiei de reducere a vanzarilor catre firmele de inchirieri, care aduc marje reduse de profit.
Vanzarile din afara Statelor Unite au crescut in toate regiunile, a declarat analistul sef al GM pe probleme de marketing, Paul Ballew, iar avansul pe aceste piete ar putea fi in acest an de 400.000-500.000 de unitati. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO