ZF 24

Va mai amintiti? "Iese Patriciu de tot din afacerea Rompetrol?" - "Patriciu despre exitul de la Rompetrol: Este un zvon care nu poate fi confirmat. Kazahii nu comenteaza" - "RRC: Nu avem informatii"

Va mai amintiti? "Iese Patriciu de tot din afacerea Rompetrol?" - "Patriciu despre exitul de la Rompetrol: Este un zvon care nu poate fi confirmat. Kazahii nu comenteaza" - "RRC: Nu avem informatii privind schimbarea actionariatului Rompetrol Group"
26.06.2009, 16:28 40

Inca de la inceputul lunii, ZIARUL FINANCIAR a anuntat iesirea omului de afaceri Dinu Patriciu din actionariatul Rompetrol, intr-un articol scris la 4 iunie 2009, Roxana Petrescu, redactor ZF, anuntand ca Patriciu este in discutii intense cu kazahii de la KazMunaiGaz (KMG), companie de stat care a preluat in vara anului 2007 un pachet de 75% din Rompetrol. Conform altor surse citate de ZF, tranzactia avusese deja loc la inceputul lunii mai, fiind deja pregatit un nou esalon de manageri kazahi care sa preia conducerea companiei. In structura de conducere a companiei au fost adusi mai multi kahazi dupa tranzactia din 2007. Valoarea tranzactiei din 2007 a fost de 1,6 mld. $. Dupa aceasta tranzactie, Patriciu a ramas cu o participatie de 20% din grup si Phil Stepheson mai detinea 5%.

In urma articolului care a dus la cresteri puternice la Bursa pentru titlurile Rompetrol, partile interesate au negat, cu vehementa, s-ar putea spune, informatiile aparute in ZF. Astfel, in aceeasi zi, Rompetrol Rafinare (RRC), intr-un comunicat, scria: "Rompetrol Rafinare (RRC), companie listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), nu detine informatii privind schimbari ale actionariatului la nivelul The Rompetrol Group NV (TRG), societate comerciala olandeza, detinatoare a companiilor din Grup, cu activitati in 12 tari. Astfel, nu putem comenta zvonurile aparute in presa".

Dupa inca o zi, a iesit la rampa si miliardarul roman, care declara pentru o alta publicatie: "Este un zvon care nu poate fi confirmat. [...] Nu am luat o decizie de a vinde actiunile, desi am acest drept". "Sunt efectele crizei, lumea e nelinistita", spunea el la vremea respectiva.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO