ZF 24

Update: Vosganian anunta planurile de salvare ale Bursei. BVB da semne de oboseala la mijlocul sedintei

Update: Vosganian anunta planurile de salvare ale Bursei. BVB da semne de oboseala la mijlocul sedintei
24.09.2008, 13:20 13

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat astazi ca, anul viitor, veniturile provenite din investitiile bursiere nu vor fi impozitate, iar emitentii vor avea posibilitatea sa reporteze in 2010 pierderile obtinute în 2009, cu scopul reducerii valorii impozitului pe profit, informeaza Mediafax.

Decizia anuntata astazi vine dupa ce Ministrul Economiei si Finantelor a avut discutii cu reprezentantii Bursei de Valori Bucuresti, in vederea incurajarii investitorilor sa revina pe Bursa.

De asemenea, ministrul a aratat ca pierderile inregistrate de emitenti in 2009 vor fi reportate in anul urmator, iar daca firmele vor inregistra profit, valoarea impozitului platit pentru castiguri sa fie diminuata.

Spre mijlocul sedintei, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a dat semne de oboseala, in jurul orei 13:00 indicele compozit BET-C ajungand la o crestere de 1,35%, la 3.523,70 puncte, dupa ce a atins un maxim de 3.559,89 puncte.

Societatile de investitii financiare (SIF), grupate in cadrul indicelui BET-FI, nu au reusit sa isi mentina avansul de 1,56% inregistrat in prima jumatate de ora de la deschidere, la jumatatea zilei, aceasta fiind de 1,36%.

Indicele celor mai lichide zece companii tranzactionate la Bursa, BET, a avansat cu 1,25%, la 4.658,71.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO