ZF 24

Update: Patriciu vrea sa cumpere Fabian cu 50 mil. euro

Patriciu vrea sa cumpere Fabian cu 50 mil. euro
19.12.2008, 12:10 20

Omul de afaceri Dinu Patriciu a facut o oferta prin care doreste achizitionarea fondului Fabian Romania, pentru ceva mai mult de 50 de milioane de euro, in conditiile in care capitalizarea firmei pe bursa de la Londra este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Patriciu a facut aceasta oferta prin intermediul companiei Black Sea Global Properties, detinuta de Rompetrol Holding.

Principalele active finalizate ale Fabian sunt cladirile de birouri Cascade Office Biulding din zona Pietei Victoria, Banu Antonache, din zona Floreasca si Baneasa Business Center si Evo Center din Pipera, evaluate la jumatatea anului de catre DTZ Echinox la 71 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Fabian are in diferite faze de constructie si ansamblul rezidential New Town din cartierul bucurestean Dristor, realizat alaturi de Mivan, precum si cladirea de birouri Lakeview, dezvoltata alaturi de AIG/Lincoln si este implicat totodata in dezvoltarea a trei ansambluri rezidentiale in zona de vest a tarii, a caror constructie a fost insa amanata, din cauza conditiilor nefavorabile din piata rezidentiala.

DTZ Echinox evalua la jumatatea anului portofoliul Fabian la 134,7 milioane de euro si estima ca fondul ar putea obtine un profit de 33 de milioane de euro din dezvoltarea a sapte proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO