ZF 24

Update - Ministerul Mediului: DNA ne-a cerut "in regim de urgenta" documente, este o verificare standard

11.08.2009, 18:48 18

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, in 17 iulie, Ministerului Mediului, in regim de urgenta, copii dupa dosarele de achizitie publica pentru incheierea contractului cu Ars Advertising, documente transmise procurorilor anticoruptie in 30 iulie, informeaza Ministerul, intr-un comunicat citat de Mediafax.

"Va informam ca verificarea DNA este un demers standard, pe care DNA il efectueaza in situatii de acest gen, demers fata de care Ministerul Mediului a raspuns, transmitand toate documentele solicitate. Astfel, DNA a transmis catre Ministerul Mediului, in data de 17 iulie 2009, o adresa prin care solicita, in regim de urgenta, copiile certificate dupa dosarele de achizitie publica intocmite pentru incheierea contractului cu SC Ars Advertising in anul 2008. De asemenea, DNA a mai solicitat copiile certificate si intreaga documentatie intocmita in vederea semnarii contractului cu SC Ars Advertising la data de 28 aprilie 2009", informeaza Ministerul, in comunicat.

Institutia sustine, in documentul citat, ca a raspuns solicitarii DNA dupa aproape doua saptamani, in 30 iulie, transmitand procurorilor "copiile certificate dupa documentele solicitate, in numar de 1.523 de file".

Cererea DNA vine pe fondul scandalului legat de acordarea fara licitatie catre firma de publicitate Ars Advertising a unui contract in valoare de 500.000 de euro, agentia plasand ulterior comanda unui subcontractor, Best Advertising.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO