ZF 24

Update: Dexia, tinuta pe linia de plutire cu infuzii de capital de 6,4 miliarde euro. Executivii demisioneaza

Dexia, tinuta pe linia de plutire cu infuzii de capital de 6,4 miliarde euro
30.09.2008, 12:58 16

Grupul financiar belgiano-francez Dexia va primi din partea guvernelor europene 6,4 miliarde euro pentru a face fata scaderilor drastice inregistrate pe bursa, informeaza Bloomberg.

Guvernele federale si belgiene din Belgia si guvernul francez, impreuna cu o serie de actionari ai bancii vor oferi fondurile, conform declaratiilor primului ministru belgian Yves Leterme.

Actiunile companiei bancare au avansat la momentul anuntului cu 18% la bursa de la Bruxelles. Axel Miller, CEO al bancii, si Pierre Richard, presedinte al bancii, vor demisiona din functii.

"Vom face acest lucru pentru ca Dexia sa fie capabila sa faca fata la ceea ce se intampla pe pietele financiare", a declarat Lterme. "Consideram aceasta actiune ca fiind corecta, de impact si oportuna".

Infuzia de capital vine la doua zile dupa ce Belgia, Olanda si Luxemburg au decis sa ofere 11,2 miliarde euro in fondul de investitii Fortis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24