ZF 24

Update: Cum arata "lista de cumparaturi" a Trezoreriei americane

SUA ar putea investi 125 miliarde dolari in bancile americane
14.10.2008, 10:26 19

Henry Paulson a avut ieri noapte o intalnire cu reprezentantii principalelor banci americane, in incercarea de a stopa criza financiara in care se afla SUA prin recapitalizarea principalelor banci, actiune ce ar putea duce la deblocarea pietelor interbancare.

Conform site-ului MarketWatch, administratia Bush a fost de acord sa ofere 250 miliarde dolari bancilor, in schimbul carora ar trebui sa primeasca titluri preferentiale.

Infuziile de capital, ce vor fi facute in schimbul unor actiuni preferentiale, fac parte din programul de 700 miliarde de dolari, de salvare a sistemului bancar, acesta urmand miscarilor asemanatoare facute de liderii europeni pentru deblocarea pietei interbancare.

"Au decis ca trebuie sa faca schimbari drastice, iar aceasta mutare este una drastica", a declarat pentru Bloomberg Gerard Cassidy, analist bancar in cadrul RBC Capital Markets.

Aceasta interventie reprezinta o schimbare fata de planurile initiale ale sefului Trezoreriei, Henry Paulson, care dorea ca salvarea sa fie tintita catre activele ipotecare nelichide.

Cu aceasta ocazie, MarketWatch a indicat si cum arata "lista de cumparaturi" a Trezoreriei americane:

Citigroup25 miliarde dolari
J.P. Morgan25 miliarde dolari
Bank of America12,5 miliarde dolari
Merrill Lynch12,5 miliarde dolari
Goldman Sachs10 miliarde dolari
Morgan Stanley10 miliarde dolari
State Street Bank3 miliarde dolari
Bank of New York3 miliarde dolari

 


 






 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO