ZF 24

UPDATE Breaking news: 1% din acţiunile de retail ale Agricover au fost subscrise de micii investitori în doar 45 de minute de la debutul ofertei de listare şi înainte de deschiderea Bursei. La deschiderea pieţei, a fost procesat un ordin individual de 1 mil.acţiuni

UPDATE Breaking news: 1% din acţiunile de retail ale...

Autor: Liviu Popescu

04.05.2023, 09:55 1601

Micii investitori au cumpărat deja 1% din acţiunile alocate segmentului de retail în oferta de listare a Agricover la BVB, circa 800.000 de acţiuni, în primele 45 de minute de la debutul ofertei şi înainte de deschiderea bursei, la preţul maxim de 0,5 lei/acţiuni.

La ora 10.00, fix la deschiderea Bursei, a fost procesat un ordin individual de 1 milion acţiuni.

”Este un început bun”, spune un broker.

Oferta a început pe 4 mai şi se încheie pe 16 mai, iar ca structură, micii investitori au 10% din IPO de maxim 416 milioane lei, iar marii investitori, acolo unde pentru moment subscrierile nu  sunt publice, au 90%.

Obiectul ofertei constă în maximum 833 milioane de acţiuni, din care 278 milioane de lei sub forma de majorare de capital, maximum 151 milioane de acţiuni vândute de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi maximum 404 milioane de unităţi de către acţionarul majoritar Jabar Kanani.

Preţul de subscriere: maximum 0,5 lei pentru investitorii de retail iar pentru cei instuţionali, orice preţ mai mic sau egal cu 0,5 lei.

Grupul Agricover are două segmente principale de activitate: distribuţia de inputuri agricole, realizată de Agricover Distribution SA („Agribusiness”) şi finanţarea specializată pentru fermieri, asigurată de o instituţie financiară nebancară, Agricover Credit IFN SA („Agrifinance”). Cele două segmente generează împreună majoritatea veniturilor şi rezultatelor operaţionale ale Grupului.

În prezent, principalii acţionari ai Agricover sunt Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,269%, şi BERD, cu o participaţie de 12,727%.

 

 

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO