ZF 24

UPDATE 2 - MApN: Elicopter CH 53 cu şase militari israelieni şi unul român, prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti

26.07.2010, 19:36 77

MApN a anunţat că un elicopter israelian de tip CH 53 care aveala bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legăturaradio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian,ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer înzona Fundata - Zărneşti, informează Mediafax.

Potrivit MApN, luni, în jurul orei 15.20, un elicopter israeliande transport tip CH-53 care participa la exerciţiul comun aerianromâno-israelian BLUE SKY 2010 a pierdut legătura radio cu centrulde raportare control al exerciţiului aerian. Ministerul Apărării aprecizat că, imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii,s-a pus în aplicare operaţiunea de căutare-salvare, la careparticipă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinândForţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene.

Ministerul precizează că în jurul orei 17.45, echipele decăutare-salvare au localizat din aer, în zona Fundata-Zărneşti dinjudeţul Braşov, "epava" elicopterului israelian care a fost datdispărut. Până la acest moment, nu se cunosc împrejurărileproducerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.

În prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentrulocalizarea membrilor echipajului. La bordul elicopterului se aflauşase militari israelieni şi un militar român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO