ZF 24

UPC: Pana la finele anului adaugam si alte posturi in format HD

29.09.2009, 13:56 22

UPC, numarul doi pe piata locala de cablu TV, va adauga pana lafinele anului noi posturi de televiziune care emit in format deinalta definitie (HD) pachetului HD care va fi disponibil incepanddin 1 octombrie cu o oferta initala de 5 canale: TVR HD, Pro TV HD,Eurosport HD, History HD si Fashion HD.

"Negocierile sunt in curs. Pana la finele anului vom adauga alteposturi, iar altele vor fi introduse din 2010", a spus ArianaBadin, directorul de comunicare al UPC.

"Serviciul va fi disponibil la nivel national incepand cu 1octombrie 2009, impreuna cu dispozitivul DVR (Digital VideoRecorder) cu HD, totul contra unui cost suplimentar de 15 leipentru posesorii actuali de DVR si de 30 lei pentru posesorii deteleviziune digitala, adaugat tipului de abonament detinut - Mediumsau Large", au explicat oficialii UPC Romania.

Cele cinci canale TV in format HD se vor adauga grilei deprograme deja existenta, care se extinde astfel la 114 canale TV inplatforma digitala DVR.

"Ne asteptam sa inregistram o crestere a numarului de clienticare solicita acest serviciu (...) rata de penetrare atelevizoarelor de tip HD Ready si Full HD in Romania fiind de 10%,cu trei puncte mai mult comparativ cu anul trecut", a declarat,intr-o conferinta, directorul Customer Relations and Retail Salesal UPC Romania, Iulia Florea.

Televiziunea HD asigura o claritate a imaginii de cinci ori maimare comparativ cu cea standard, pe cand sunetul obtinut este Dolbysurround 5.1, net superior celui specific televiziuniistandard.

In functie de tipul de plasma sau LCD detinut de client,rezolutia poate fi de 1.366 x 768 pixeli, ajungand pana la 1.920 x1.080 pixeli.

"Conform studiilor pe care le avem la dispozitie, numarul deplasme HD Ready in Romania va ajunge la sfarsitul anului 2009 lapeste 640.000, in timp ce plasmele Full HD, cu o rezolutiesuperioara, vor ajunge la 78.000", a spus Florea.

Florea a afirmat ca se asteapta ca 50% din clientii care suntabonati la serviciul DVR sa solicite si optiunea HD, fara dea maimulte detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO