ZF 24

Unul dintre cei mai mari producători EV din lume îşi extinde gama cu o nouă maşină de lux: Noul supercar electric de la BYD, în valoare de 233.450 de dolari, va rivaliza cu autoturismele pe benzină produse de Ferrari şi Lamborghini

Unul dintre cei mai mari producători EV din lume îşi...

Autor: Andrei Şerbănescu

26.02.2024, 13:58 398

BYD Co. a debutat duminică cu cea mai scumpă maşină a sa, un supercar complet electric de înaltă performanţă în valoare de 1,68 milioane de yuani (233.450 de dolari), care se confruntă cu opţiunile de lux oferite de rivali precum Ferrari NV şi Lamborghini, raportează Bloomberg.

Yangwang U9 va fi iniţial exclusiv pentru piaţa din China, a declarat compania în cadrul unui eveniment transmis în direct la Shanghai. Maşina poate atinge 100 km/h în 2,36 secunde şi o viteză maximă de 309,19 km/h, a precizat producătorul.

BYD a devenit cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume - depăşind Tesla - în ultimul trimestru al anului 2023. Deşi este mai cunoscută pentru că produce EV-uri accesibile, compania îşi comercializează modelele de lux sub mărcile Yangwang şi Fang Cheng Bao.

În contextul în care în China se prefigurează un război al preţurilor după Anul Nou Lunar, gigantul cu sediul la Shenzhen pariază că există în continuare o piaţă pentru produsele de înaltă calitate care oferă marje mai bune.

Alte vehicule electrice scumpe sub marca Yangwang urmează să fie lansate în cursul acestui an în China, inclusiv un sedan de lux care va costa aproximativ 1 milion de yuani.

Yangwang a început să livreze maşini la sfârşitul lunii noiembrie. Până în prezent, are un singur model de producţie, un vehicul utilitar sport de lux cunoscut sub numele de U8, care costă 1,1 milioane de yuani. Compania a livrat 3.653 de unităţi până la sfârşitul lunii ianuarie.

Luni, acţiunile BYD au urcat cu până la 4,7% la Hong Kong, după ce preşedintele Wang Chuanfu a propus dublarea unei răscumpărări a acţiunilor sale tranzacţionate în China la 400 de milioane de yuani. Compania a declarat că această măsură ar putea stimula încrederea investitorilor şi ar putea stabiliza şi spori valoarea companiei.

Acţiunile producătorului auto listate la Hong Kong au scăzut cu 12,0% în acest an, investitorii pedepsind acţiunile din sectorul vehiculelor electrice din cauza îngrijorărilor legate de scăderea cererii care obligă companiile să reducă preţurile şi afectează marjele.

Compania lansează actualizări ale gamei sale existente folosind sloganul „electricitatea este mai ieftină decât petrolul", reducând, de asemenea, preţurile. Morgan Stanley a declarat într-o notă din 19 februarie că această mişcare vizează probabil mărcile şi modelele cu motoare cu combustie, inclusiv Nissan Motor Co. şi Toyota Motor Corp.

Separat, prima navă BYD care transportă vehicule electrice a acostat săptămâna trecută la Vlissingen, în Olanda, încheind o călătorie de aproximativ şase săptămâni din China, transportând cele mai noi exporturi ale companiei către continentul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO