ZF 24

Unul dintre cei mai puternici bancheri din lume: Criza ar putea “reizbucni cu forţe proaspete” în 2014

Jens Weidmann/ Mediafax foto
30.12.2013, 17:03 2775

Preşedintele Bundesbank Jens Weidmann a îndemnat la precauţie în privinţa “calmului înşelător” care domneşte pe pieţele financiare şi a avertizat că în 2014 criza ar putea “reizbucni cu forţe proaspete”, scrie publicaţia franceză La Tribune.

“Este evident că pieţele financiare s-au potolit, dar acesta ar putea fi un calm înşelător. Criza poate reizbucni cu forţe proaspete”, a afirmat Weidmann într-un interviu acordat publicaţiei Bild.

El a cerut ţărilor europene să nu-şi domolească eforturile de a se reforma. Apelul este valabil şi pentru Germania, care trebuie “să se echipeze pentru viitor”, a subliniat preşedintele puternicei bănci centrale germane.

“Fiecare trebuie să fie conştient de propria responsabilitate”, a spus el.

Întrebat despre nivelul extrem de redus al dobânzii de politică monetară din zona euro, Weidmann a menţionat că “trebuie atenţie pentru ca aceasta să fie majorată la timp” şi a avertizat că există “riscuri şi efecte secundare” legate de dobânda redusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO