ZF 24

Unul dintre cei mai puternici bancheri de investitii de pe Wall Street moare la varsta de 61 de ani

Seful Lazard, Bruce Wasserstein, moare la varsta de 61 de ani

Foto: Reuters

15.10.2009, 10:33 31

Bruce Wasserstein, seful bancii de investitii Lazard siconsiderat un om de afaceri fara limite cand venea vorba de luptapentru preluari, a decedat miercuri, la varsta de 61 de ani.

Wasserstein, tatal fuziunilor si achizitiilor, a intermediatpeste 1.000 de tranzactii in valoare de peste 250 miliarde dolari,printre acestea numaranduse si fuziunea Time cu Warner Brothers sicombinatia dintre Dean Witter, Discover & Co si MorganStanley.

"A fost un mare strateg", a declarat pentru Reuters FelixRohatyn, fost executiv in cadrul Lazard, care l-a cunoscut peWasserstein timp de patru decenii". "Era extrem de istet. Pur sisimplu ii speria pe cei cu care intra in contact".

Compania anuntase la sfarsitul saptamanii trecute caWasserstein, in varsta de 61 de ani, a fost spitalizat pentruprobleme cu inima, dar ca starea acestuia era stabila. Miercuri,compania a anuntat ca nu a fost inca determanata cauza mortii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO