ZF 24

UNPR: Constructiile vor pierde cu pana la 15% in 2009

12.11.2008, 18:20 11

Piata constructiilor va suferi anul viitor o contractie de pana la 15% in volum, in contextul crizei internationale, cu efecte asupra pretului materiilor prime, si implicit asupra preturilor finale la materialele de constructii, afirma Uniunea Nationala a Patronatului Roman (UNPR). Piata de profil va inregistra anul acesta o crestere de circa 30%, pana la circa 13 mld. euro, insa avansul in volum va fi de circa 10-15%, potrivit Asociatiei Romane a Antreprenorilor din Constructii (ARACO).

“Pentru 2009, estimez o scadere in volum a pietei constructiilor din Romania cu pana la 15%, si aceasta este o previziune optimista. In cazul preturilor la materiile prime, precum otelul, aluminiul sau cimentul, care sunt de aproape doua ori mai mari la noi decat in restul statelor europene, corectia ar putea fi chiar mai mare de atat”, a apreciat Marian Petre Milut, presedintele UNPR si presedintele producatorului de materiale de constructii Prefab.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce cresteri de pret au fost inregistrate in ultimii doi ani la materialele de constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO