ZF 24

UniCredit s-a retras din cursa pentru preluarea Landesbank Berlin

11.04.2007, 15:54 9

UniCredit s-a retras din cursa de preluare a Landesbank Berlin, intrucat grupul italian nu este dispus sa concureze cu institutiile financiare de stat, care vor sa impiedice pierderea bancii de economii in favoarea unui investitor privat, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Vanzarea Landesbank Berlin reprezinta prima licitatie in care este inclusa o banca germana de economii - creditori locali, controlati de stat, cu o baza de clienti loiali - si la care pot participa si institutii financiare private.

Municipalitatea din Berlin a anuntat ca sapte potentiali cumparatori participa la etapa a doua a procesului de vanzare. Conform unei surse, pretul vehiculat pentru preluarea bancii germane depaseste patru miliarde de euro.

UniCredit nu este insa dispus sa concureze cu bancile germane de economii care au ajuns in aceasta etapa si, in consecinta, s-a retras din cursa. Astfel, Commerzbank ramane singura institutie financiara comerciala care participa la licitatie.

"Bancile de economii vor sa pastreze Landesbank Berlin in familie", a spus una dintre surse. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO