ZF 24

UniCredit: Europa Centrala si de Est va consemna in 2010 o crestere economica de 1,1%, sub potential

10.08.2009, 19:50 19

Europa Centrala si de Est (ECE) va inregistra, in 2010, o crestere economica lenta, de 1,1%, care va reprezenta un semn pozitiv, desi va fi sub potentialul regiunii, potrivit unui studiu realizat de economistii UniCredit si preluat de Mediafax.

In raport se arata ca incep sa se materializeze semnale pozitive in Statele Unite precum si in Europa Occidentala, dand speranta de redresare a cresterii mondiale, care va stimula si piata din ECE.

Potrivit UniCredit, se confirma o diferentiere regionala puternica, tarile din ECE si Turcia fiind mai bine pregatite decat alte state pentru recuperarea rapida a decalajului fata de redresarea pietei internationale.

Pe de alta parte, si intre statele Europei Centrale si de Est va exista o diferenta semnificativa, in privinta ritmului de recuperare.

UniCredit a inclus in studiu 17 tari din regiune, respectiv Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia, Estonia, Romania, Bulgaria, Croatia, Bosnia, Serbia,Turcia, Ucraina, Rusia si Kazahstanul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO