ZF 24

UniCredit: Economia Romaniei va creste cu 0,4% in 2010

13.01.2010, 11:36 20

Economia romaneasca va inregistra doar o revenire usoara anulacesta, urmand sa inregistreze o crestere cu 0,4%, dupa ocontractie estimata la 7% in 2009, potrivit raportului "CEEQuartely", publicat de grupul UniCredit.

"In 2010 se va simti influenta a doi factori cu influentecontrare. Pe de o parte, exporturile vor alimenta o imbunatatire inproductia industriala, iar inversarea ciclului stocurilor vacontribui de asemenea. Pe de alta parte, cererea interna ramaneslaba, pe fondul reducerii in continuare a cheltuielilor populatieisi mentinerii unui nivel scazut al investitiilor. Astfel, neasteptam la o revenire modesta a economiei in 2010, cu o cresterepentru intregul an de doar 0,4%", spune Rozalia Pal,economistul-sef al UniCredit Tiriac Bank, filiala locala a grupuluiUniCredit.

Ea considera ca cererea interna slaba va ajuta BNR sa aducainflatia in intervalul tintit in 2010, urmand sa incheie anul la4,2%, adica sub limita superioara a intervalului agreat de BNR, deplus/minus 1% in jurul tintei de 3,5%. In 2009 inflatia a fost de4,7%, depasind usor limita superioara a intervalului agreat de BNR,de 4,5%, pe fondul majorarii puternice a preturior administrate (inspecial la tutun), dar si la carburanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO