ZF 24

Un tribunal din Singapore a decis ca unitatea Credit Suisse să plătească magnatului georgian Bidzina Ivanishvili 742 de milioane de dolari

Un tribunal din Singapore a decis ca unitatea Credit...

Autor: Andrei Şerbănescu

23.09.2023, 13:55 882

O unitate a Credit Suisse a fost obligată de o instanţă din Singapore să plătească miliardarului Bidzina Ivanishvili 742,7 milioane de dolari, confirmând astfel că trustul băncii nu a reuşit să protejeze activele clientului său, scrie Bloomberg.

Suma a fost revizuită în scădere faţă de cea de 926 milioane de dolari evaluată de instanţă în luna mai. Atunci, instanţa a declarat că suma finală va fi redusă pentru a evita dubla recuperare, după ce o instanţă din Bermude i-a acordat anul trecut lui Ivanishvili daune de peste 600 de milioane de dolari în acel caz.

Hotărârea actuală, prima de când banca cu probleme a fost preluată de rivalul UBS Group în iunie, este cea mai recentă evoluţie în capitolul din Singapore al unei saga de lungă durată care s-a întins pe trei continente. Cazul se învârte în jurul bancherului Patrice Lescaudron, care a fost condamnat în 2018 pentru că a condus o schemă frauduloasă în care a luat bani din conturile lui Ivanishvili pentru a încerca să mascheze pierderile tot mai mari din portofoliile altor clienţi ruşi.

Credit Suisse a declarat în luna mai că hotărârea a fost „greşită şi ridică probleme juridice foarte importante". Marţi, o purtătoare de cuvânt a băncii a spus: „Hotărârea Curţii din Singapore nu este definitivă şi, aşa cum a comunicat deja în mai 2023, Credit Suisse Trust Limited va face un nou apel către instanţă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO