ZF 24

Un roman cheltuieste 3 euro anual pe carti, de opt ori mai putin decat un polonez sau un ungur

07.09.2008, 22:00 24

Cu toate ca titlurile editate in Romania sunt mai ieftine fata de cele din strainatate, pretul mediu fiind de aproximativ 10 euro, consumul local de carte plaseaza Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana, potrivit datelor centralizate de ZF. Pe o piata pe care nu exista prea multe statistici oficiale, valoarea totala a vanzarilor de carte este estimata de principalii jucatori din domeniu la 60-70 de milioane de euro la nivelul anului trecut.

Ungaria, de pilda, la o populatie de doua ori mai mica fata de cea a Romaniei, a inregistrat vanzari de carte de 250 de milioane de euro in 2005, din care un sfert a fost generat de vanzarea manualelor scolare, potrivit datelor de pe site-ul targului de carte de la Frankfurt.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine la cat se ridica vanzarile in celelalte tari europene si care sunt motivele pentru care in Romania consumul de carte este atat de scazut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO